Map showing Regan Gentry: Subject to Change

Subject to Change has been specifically designed for its location in the Te Aro area, making reference to the changes in the urban landscape of that part of Wellington. It comprises a replica of two walls of a heritage-style building, yet is clearly a large scale work of art.

In the artist's words, “It looks like a slice of a building left behind by the developers...tenuously existing on the edge of the new motorway. It mimics components and colour schemes of the buildings that are or were around it, to integrate it within the historical and contemporary context of the area.”

The sculpture has had a difficult and long period of development, with changes of location and design and times where it’s very future seemed uncertain and even doomed. What has eventuated is the best possible outcome with the sculpture having reached a finely researched and elegant resolution on a site rich in historical relevance, close to the very building on which it was modelled and with perfect scale and visibility for the passing pedestrian and vehicular traffic.

Image courtesy of Amy Schulz Photography.